Kan man klare sig uden bredbånd og tv?

som ung i sverige, kan det være svært at forestille sig et samfund uden bredbånd og tv.
for skoleelever er det næsten et krav, at man har adgang til cyberspacet derhjemme til løsning af pligter, og i mange virksomheder, studiesteder og andre arbejdspladser er internettet en stor del af dagligdagen. kort sagt er det altså overalt og kan overhovedet ikke undgås. man kan sige, at mennesker er afhængige af cyberspacet.
der er også blevet lavet adskillelige brugerundersøgelser angående de svenske forbrugeres tv-vaner, som viser, at de gennemsnitlige antal timer foran tv’et er en eksponentiel stigende kurve. og den er kun blevet mere stejl med de nye kanaler til at streame film og serier. så kan man jo selv bestemme hvad og hvornår, der skal vises på ens tv.
men kunne det være muligt at klare sig uden i dagens danmark?

kunne det være muligt at klare sig uden tv og bredbånd?

det ville sikkert være muligt at klare sig uden tv og bredbånd, men for det første ville man være nødt til at have opfundet et nyt system. man ville være nødt til at gøre det muligt feks. at se sine vagtplaner på virksomhedens hjemmeside, tjekke løn på e-boks og følge med i gruppebeskeder uden, at man skal logge på facebook.
at klare sig uden bredbånd og tv kunne være en ulempe, idet alle slags produkter som gruppebeskeder og vigtige personlige informationer ville være langt mere besværlige at give. i stedet for ”bare” at skrive det på internettet én gang, ville man være nødt til at videregive alle disse slags beskeder mundtligt, per brev eller per brevdue til hver enkelt medarbejder.
til gengæld er der også nogle fordele ved det, for så ville alle genvænne sig til at have mere nærvær omkring sig.
så det er muligt, men det ville kræve endnu en samfundsmæssig omstrukturering.